UNDERSÅKERS CHARKUTERIFABRIK

Undersåkers Charkuteriefabrik startade 2013 av Magnus Nilsson och gänget bakom Fäviken Magasinet. Vad som började med att man hyrde in sig i lokalen för att producera frukostmat åt gästerna på restaurangen växte till en idé om att återta hantverkstraditionen inom svensk charkuteritillverkning, med djurens välmående och högsta kvalitet i fokus. 

Läs mer

Allt kött som är fundamentet i produktionen kommer från nära samarbeten med Jämtländska bönder. Våra grisar kommer uteslutande från Eriksgården i Trångsviken, nötköttet levereras från utvalda gårdar i länet, och viltet tas från Fävikens jaktmarker. Grundtanken är att ta tillvara på hela djuret från öron till fötter, och att producera välsmakande charkuterier utan onödiga tillsatser och annat fuffens. Förmånen vi har att kunna ha full kontroll över hela kedjan, från bonde till färdig produkt, är en avgörande förutsättning för detta.

Produktlinjen går ifrån lyxiga lufttorkade helmuskeldetaljer hela vägen till våra älskade svenska vardagscharkuterier som falukorv och isterband. I anslutning till produktionslokalen ligger även vår lilla butik där merparten av försäljningen sker direkt över disk. Med detta upplägg får vi direkt feedback från våra kunder som gärna kommer in och pratar kött och korv. Ett fönster rakt in i hjärtat av produktionslokalen ger full insyn för alla att kunna se hur det går till när vi jobbar. Utöver vår egen butik levererar vi till en liten utvald skara återförsäljare och restauranger.

Magasinet stängde sina portar i december 2019, men på charken fortsätter vi verka i samma anda. Vi tror att framtiden ligger i ärligt  och hållbart producerad mat, och vi är tacksamma för de fantastiska förutsättningar som Jämtland erbjuder oss att kunna tillhandahålla det till våra kunder. Hoppas det smakar!